Sense ON olarak kurulduğu günden bu yana bireyselleştirilmiş, bilimsel terapiler sunmak üzere çalışmalar yapmaktadır ve gelişimsel zorlukları olan 0-16 yaş çocuk ve ailelerine duyusal, motor, duygusal, iletişimsel, bilişsel ve günlük yaşam alanlarında hizmet vermektedir. Bununla birlikte 0-12 ay bebeklerin erken müdahale ve değerlendirmesinin yapılması konusunda hizmet sunan kurumumuz bu alanda en gelişmiş uzman donanımına sahiptir. Bu yönüyle uluslararası düzeyde hizmet veren, dünyanın en iyi uzmanları ile ortak çalışmalarda bulunan bir kurum olan Sense ON multidispliner bir ekipten oluşmaktadır.
Kurumsal çalışmalarıyla Duyu Bütünleme, DIR/Floortime, müdahale yaklaşımları ile uluslararası tanınmışlık seviyesine ulaşan merkezimiz birçok uzman tarafından dünyanın örnek kurumu arasında gösterilmektedir ve pediatrik terapi alanlarında öncü kurumlar olan SPIRAL foundation, Profectum Foundation, CLASI, Güney Kaliforniya Üniveristesi Ergoterapi Bölümü,Therapy West Inc., Sensory Integration Network, Gaitways LLC ve Pathways.org tarafından klinik ve akademik olarak desteklenmektedir.
Sense ON Sertifika Programları Organizasyonları ;
dünyanın birçok ülkesinden alanında bilinen en iyi uzman ve kuruluşlar ile birlikte düzenlenmektedir. CLASI, Sensory Integration Network, SPIRAL, Gaitways LLC, University of Southern California ve Profectum uluslararası eğitim ortaklarımızdan bazılarıdır. 2012 yılından bu yana Duyu Bütünleme, DIR/Floortime, Pediatrik Nöromotor Rehabilitasyon, Gelişimsel ortopedi, TheraTogs, pediatrik kinezyolojik bantlama alanlarında birçok sertifika programı düzenleyen Sense ON pediatrik terapi organizasyonu özellikle dünya standartlarında Duyu Bütünleme sertifika programı Türkiye’de organize eden yetkili ilk ve tek kurumdur. Bununla birlikte yeni geliştirilmekte olan Ayres Duyu Bütünleme Değerlendirme Ölçeğinin (EASI) geliştirilme aşamasında birçok katkıda bulunan Sense ON bu konuda Ortadoğu sorumlusudur. Sense ON, Duyu Bütünleme Derneği ile birlikte uluslararası duyu bütünleme sertifika programı koalisyonunun kurucu üyesidir ve uluslararası platformda Türkiye’yi temsil etmektedir.
Misyonumuz bilimsel araştırma yapmak olan kurumumuz alanla ilgili birçok araştırma yapıp literatüre katkıda bulunmaktadır. Dokunsal uyarıların davranışsal, fizyolojik ve nöroanatomik etkileri, kafeinin davranışsal ve fizyolojik etkileri, serebral palsili bireylerde görülen duyusal problemler, duyusal problemlerin fizyolojik ölçümleri araştırma konularımızdan bazılarıdır.