Rosemary White ile DIR-OT Perspektifi Programı sense ON daima sizinle sizden biri
DIR-Floortime modelini alanında duayen bir klinik ergoterapist olan Rosemary White ile birlikte farklı bir bakış açısıyla sunan bu program, katılımcılara özellikle sosyal etkileşim temelli zorlukları olan bireylerle başarılı sonuçlar elde edebilmek adına DIR modeli temelli teorik ve pratik birçok kaynak sağlayacaktır. Program toplam her biri 3 gün süren 3 modülden (toplam 9 gün) oluşmaktadır.
MODÜL
GÜN
DIR-OT modeline giriş ve teorik altyapı
1.Modül
1.Modül Sonunda Katılımcılar
Katılımcılar çocuk ve ailesi ile çalışırken ilişkiyi ön plana çıkarmanın önemini kavrayacaklardır.
Nörobiyolojide otizm, duyu bütünleme problemleri ve gelişimsel gerilikler ile ilgili son araştırmalar hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
Çocuğun ve ebeveynin / bakıcının (öğretmen / yardımcı / terapist) bireysel farklılıklarının (duyusal işleme, düzenleme, iletişim (sözel ve sözel olmayan), postüral kontrol ve praksis) ilişkiyi nasıl etkilediğini daha net kavrayacaklardır.
Çocuğun niyetlerini jest, duygu ve dil yoluyla göstermesi ve çocukları okuyup etkili bir şekilde cevap verilmesi için etkileşimin desteklenmesinin önemini kavrayacaklardır.
Çocuk ve birincil bakım vereninin (ebeveyn, öğretmen, yardımcı) güçlü bir ilişki geliştiren koçluk rolüne geçirebilmenin yollarını öğreneceklerdir.
Kardeşlerinin ve akranlarının oyunlarında birbirleriyle etkileşimlerinin nasıl desteklenmesi gerektiğini kavrayacaklardır.
Tedavi seansı sırasında ve sonrasında düşünmenin ne kadar önemli olduğunu öğreneceklerdir.
DIR-OT modeline göre değerlendirme ve yorumlama
2.Modül
2.Modül Sonunda Katılımcılar
.....
DIR-OT modeline göre müdahale
3.Modül
3.Modül Sonunda Katılımcılar
....